Kaļķu Vārti
Ēdienkarte
EUR
UZKODAS
- Jaukto lapu salāti ar pīles konfitu marinētiem kartupeļiem, ciedru riekstiem, paipalu olu un šalotes vinegretmērci 12.00
- Pērļu kuskusa un aitas cietā siera salāti ar cukīni šifonādi, marinētiem āboliem, pekanriekstiem un granātābolu mērci 9.00
- Garšaugos ceptas tīģergarneles ar guakamoli, tomātu-paprikas salsu un tomātmaizes tostu 16.00
- Skumbrijas seviče ar garneļu krēmu, Grenlandes garnelēm, jūras zāli, ķirštomātiem un avokado 17.00
- Briežgaļas tartars ar trifeļsieru paipalas olas dzeltenumu, brioša maizes grauzdiņu un kolrābju-bumbieru-spinātu mērci 18.00
- Liellopgaļas karpačo ar avokado, cieto sieru, eruku un trifeļu eļļu 16.00
- Soiras vīna siers ar biešu-burkānu kaviāru, āboliem, valriekstiem, reducētu balzametiķi un mežrozīšu eļļu 13.00
- Baklažāna šķēle ar balto pupiņu biezeni marinētiem dārzeņiem, rīsu čipsiem un tamarinda mērci 9.00
ZUPAS
- Zivju un jūras velšu buljonzupa ar griķu nūdelēm 15.00
- Liellopgaļas gulašzupa 13.00
- Ķirbju-burkānu velutē ar ceptām sēnēm, lazdu riekstiem un pētersīļu eļļu 9.00
PAMATĒDIENI
- «Mottras» store ar baltsviesta mērci 32.00
- Zandarta fileja ar pētersīļu mērci 28.00
- Sama fileja ar vermuta mērci 24.00
- piedevās pērļu grūbenis ar krāsnī ceptiem burkāniem, marinētiem kolrābjiem un rupjmaizes drupinājumu
- Urugvajas liellopa filejas steiks ar sēņu mērci 45.00
- Brieža gaļas karbonāde ar dzērveņu mērci 32.00
- Teļa vaigi ar sarkanvīna mērci 26.00
- piedevās baklažānu biezenis, oglēs cepti kartupeļi, brokoļi un citronzālē marinēti tomāti
- Pīles krūtiņa ar cidoniju mērci 24.00
- Kukurūzas vista ar sinepju mērci 20.00
- piedevās batātes biezenis, dzērveņu sīrupā glazēts pudeļķirbis, ceptas bietes, paksoija un valrieksti
- Liellopgaļas burgers ar pašmāju fritētiem kartupeļiem, garšaugos marinētiem tomātiem, gurķu marmleādi, ponzu marinētiem sīpoliem un grilētas paprikas mērci 20.00
- Baklažānu tinumā cepts mocarellas siers ar zaļumu salātiem un granātāboliem 14.00
- Sarkano kāpostu steiks ar pastinaku biezeni, miso sviestu, saulespuķu sēklām, ogām, kalē lapu čipsiem un romesko mērci 12.00
SALDIE ĒDIENI
- Šokolādes fondāns ar burbona saldējumu, piena putu čipsi un ķiršu mērci 9.00
- Brilē krēms ar karamelizētām auzu pārslām un ogām 9.00
- Upeņu napoleons ar rozā šampanieša sorbetu un upeņu tapiokas pērlēm 9.00
- Latvijas trīs veidu medus deserts 9.00
- «Ziemas ķiploks» ar šokolādes-grauzdētu pupiņu brauniju un burkānu-smiltsērkšķu sorbetu 9.00